Dieta kapuściana

DIETA KAPUŚCIANA

Dieta kapuściana jest dietą bardzo popularną i modna. Jadłospis tej diety jest mało skomplikowany, a przygotowanie dań nie wymaga specjalnych
zdolności kulinarnych. Dieta kapuściana to inaczej: dieta szwedzka, dieta kalifornijska czy dieta kanadyjska. Odchudzanie w czasie stosowania tej diety nie
wymaga wysiłku, a już zwłaszcza dla tych, którzy lubią jeść kapustę.

Osoby , które już stosowały tę dietę, mówią, że jest to nie tylko szybka dieta, ale i bardzo zdrowa ponieważ kapusta ma wiele cennych witamin. A więc możesz szybko schudnąć jedząc kapustę. Spalaczem tłuszczu w tej diecie jest prosta zupa kapuściana, a nie żadne proszki! Przed rozpoczęciem stosowania diety kapuścianej najlepiej zasięgnąć porady dietetyka, który określi czy dieta pomoże nam czy też nie. W ciągu tygodnia można schudnąć nawet do 4-8 kilogramów.

Przepis na zupę kapuścianą (informacje z sieci)

Składniki:

– główka kapusty,
– woda,
– 6 cebul, najlepiej ze szczypiorem,
– 25 dag marchwi,
– 25 dag kalarepki,
– 2 zielone papryki,
– 6-12 pomidorów lub 2 puszki pomidorów,
– pęczek selera naciowego,
– 1 por
– przyprawy: pietruszka, pieprz, curry, koper, bazylia, czosnek,

Na początku trzeba dokładnie umyć i pokroić warzywa, najlepiej w kostkę. Następnie wszystko wkładamy do garnka i zalewamy gotowaną wodą by sparzyć kapustę. Gotować ok. 15 min. Aż warzywa będą miękkie.

UWAGA! NIE WOLNO:

  • SOLIĆ ZUPY!
  • DODAWAĆ TŁUSZCZY ANI KOSTEK ROSOŁOWYCH!

Przygotowana porcja zupy powinna wystarczyć na około tydzień. Jemy ją w dowolnych ilościach, kiedy poczujemy głód. Najlepiej przechowywać ją w lodówce i podgrzewać małymi porcjami. Podczas stosowania siedmiodniowej diety według podanej poniżej rozpiski

NIE WOLNO:

Admin